Donderdag 1-02
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
01 Februari 2007 | Bulgarije, Varna
Hallo!
Gisterenavond hebben we thuis eerst heerlijk gezeten!en we dachten ff lekker chips te gaan eten!Alleen hij bleek niet zo heel lekker te zijn!Beetje jammer hoor! We missen al wel steeds meer nederlands eten!Chips, kaas, worst en gewoon hollandse friet!:)
We hebben soep met stokbrood gegeten!Was wel lekker alleen een beetje saai eten!Vanavond dan toch maar weer uit eten!:)
Maar nu over vandaag!Ik heb zo heerlijk geslapen vannacht! Ik begin mn bed hier haast lekker te vinden!:)Ons bed is net een trampoline en je voelt de vering als je erop ligt dus kun je na gaan hoe lekker ik heb geslapen vannacht!;)
En toen stond ik op en zag ik de zon opkomen boven de zee! Echt zo mooi!!!Ik geniet er elke keer weer van!
We waren vandaag keurig op tijd bij Karin Dom!De bus kwam al na een kwartier!:)Bij Karin Dom mochten we kiezen. een van ons mocht bij de montesori klas en de ander bij social group. Ik ben bij de social group gegaan. Bij mij op de groep waren 8 kinderen. We begonnen in een kring met het zingen van liedjes!echt lastig om die bulgaarse liedjes mee te zingen!!Daarna gingen er een paar kindjes tekeken en andere gingen wat puzzels en tel spelletjes doen!Ook kwam er een meisje van 12 die vandaag jarig is. Het was soms wel een beetje rommelig omdat er kinderen tussendoor weg gingen en dan later weer terug kwamen en er kinderen bij kwamen die later waren.
Het was lastig want de mensen waarmee ik op de groep stond konden bijna geen engels dus ik weet niet precies wat voor beperkingen mijn kinderen hebben.
Ik heb rondgelopen en gespeeld met de kinderen. Later hebben we ook nog de verjaardag gevierd van het meisje! echt heel leuk was dat! Allemaal een flink stuk taart op!
Er kwam ook nog een groep mensen uit Wenen. Ik denk om te zien wat voor manier van werken ze hier hanteren. Dus opeens was het lokaal echt bomvol. De directrice zei ook bijna gelijk en dit is een student uit Nederland. En er zijn ook allemaal foto's gemaakt dus wie weet halen we nu ook wel de bulgaarse krant!;)
Hoe ze hier met de kinderen werken lijkt veel op die van ons. ze werken hier ook met pictoos en werken zowel individueel als in de groep met de kinderen. De kinderen kwamen later bij mij zitten. dat was wel grappig!Er kregen er zelfs twee een beetje ruzie omdat ze allebei naast mij wilde zitten!:)
Ow ja en heel belangrijk! Ik heb vandaag in het bulgaars tot 10 leren tellen!Wat is dat lastig zeg! ik moet er echt goed bij nadenken omdat het echt een moeilijke taal is!!dus dat word oefenen!!;)
Ik vond het erg leuk vandaag en ik heb nu al weer heel veel zin in morgen!!
Net even gegeten en onze was opgehaald!Schoon en wel lag het alweer klaar!Met een heerlijk geurtje!!Ja mensen het is hier echt niet anders we kunnen het niet zelf doen!:)
Liefs Maaike
Ik vond het erg leuk vandaag en ik heb nu al weer heel veel zin in morgen!!
01 Februari 2007 - 13:14
Rico:
Heey..leuk om weer te lezen hoe het allemaal gaat..Gr Uit het mooie Giessenburg -
01 Februari 2007 - 13:41
Karlijn:
Hej Maaike, je hebt me pas in de trein verteld dat je naar Bulgarije zou gaan. Nu zag ik je site in je msn-naam, dus even een berichtje van mij. Lijkt me echt geweldig, stage in Varna! Heel veel plezier nog, maar als ik het zo lees lukt dat wel :D
XXX -
01 Februari 2007 - 14:20
Jacob:
Hey schat,
goed om te lezen dat het vandaag zo super was.
Gaan jullie de komende tijd elke dag naar het Karin Dom?
Eet smakkelijk voor strax.
Kus Jacob -
01 Februari 2007 - 14:31
Roos:
hey maaike! Leuk om dit allemaal te lezen! Een fijne tijd =) ik blijf je waarbenjij.nu volgen.
Liefs Roos -
01 Februari 2007 - 14:46
RUthje:
hay mop...
leuk hor j vrhaal voor vandaag weer:P leuk dak j nog ff op msn sprak...we misse j alemal hir hor:P... doeg(K)(L)(F) ruthje -
01 Februari 2007 - 16:05
Papa:
Hoi lieve dochter.
Nu is het dus echt begonnen. Weten jullie al een beetje de weg in Varna ? Voor als wij komen. Ik ben erg benieuwd hoe het daar is en wat jullie ons allemaal laten zien.
Groeten -
01 Februari 2007 - 16:18
Anne-marie:
hey maaike!
wat ontzettend leuk zeg om te lezen wat je allemaal doet daar!geniet ervan!
liefs -
01 Februari 2007 - 16:19
Annemieke:
Haaa Maaik! weer ff lezen he, eigenlijk weet ik niet eens wat ik allemaal op moet schrijven, maar t lijkt me wel leuk om te weten wie er allemaal je site volgen! Ik ben trouwens vandaag aangenomen!! Ik ga groep 0 of 1 doen (jaaaa echt iets voor mij) in Huizen (dat ligt 80 km verderop :-s)Dus das wel tof! Nou fijne avond nog en veel succes met het tot 10 tellen!!
xxxx -
02 Februari 2007 - 11:51
Maaike:
Nog even een keer het adres voor de mensen die van plan zijn er iets mee te gaan doen!:)
GR.Varna
holiday complex 'chaika'