Weekend Sofia! - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu Weekend Sofia! - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu

Weekend Sofia!

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

19 Maart 2007 | Bulgarije, Varna

Hallo allemaal!!
Ons weekend was echt geweldig leuk en gezellig!!

Vrijdag:
Heel voreg liep de wekker af. We hadden al onze spullen donderdag al ingepakt dus we hoefden alleen nog ff te douchen aan te kleden en toen konden we op pad. Het was al licht maar bij de bushalte stond maar een iemand te wachten. Ook de taxichauffeurs waren nog niet begonnen. Toen we bij het busstation aankwamen moesten we nog even wachten. Precies om half 8 gingen we op pad naar Sofia. Onderweg hadden we veel om naar te kijken. Door de heuvels en wat bergen, langs steden en dorpjes reden we 6 uur lang. Halverwegen hadden we een pauze.
Alles is goed gegaan! En om half 2 stonden we in Sofia. Vanaf daar moesten we een taxi nemen naar sky city en daar zou Mies ons op komen halen. We hadden al snel een goedkopen en goede taxi. Voor Sky city moesten we maar heel even wachten. Sky city is een modern winkelcentrum. We werden opgehaald door de man van Mien, Grisha. In het Nederlands begon hij een praatje!
In gelijk de eerste flat wonen Mies en Grisha en de kleine Dany.
Het is een erg leuk ingericht appartement! Na een heerlijk kopje thee, kijken we wat foto's en dan gaan we buiten een rondje lopen. We kletsen over van alles en nog wat! Echt gezellig. In Sofia staan heel veel flats dus ook waar we een rondje lopen, lopen we tussen alle flats door. Als we weer thuis komen verteld Mies ons wat we allemaal kunnen gaan doen. Als je uit het raam kijkt bij mies en Grisha zie je een hele grote berg. Echt mooi. Op die berg kun je s avonds en overdag skieen. We zouden misschien zaterdagavond gaan skieen.
S avonds gaan Lonneke en ik uit eten in Sky city. Na het eten gaan we bowlen. Dat was erg leuk!! Toen we weer thuis kwamen werden onze bedden al naar de woonkamer gesleept. Toen hebben we nog even een filmpje gekeken en toen zijn we in slaap gevallen op een super lekker bed!

Zaterdag:
We waren allebei al weer vroeg wakker. Ik had heerlijk geslapen. Grisha ging wafels maken voor ontbijt. Echt super lekker! Ze zorgden echt vet goed voor ons! Echt lief. Nadat we hadden gegeten besloten we om te gaan skieen. Met allemaal geleende spullen van Grisha en Mien pakten we de taxi naar het begin van de berg. Met een cabine lift gingen we naar boven. De stad kon je van daaruit heel goed zien, echt mooi! Je kon ook heel goed alle flats zien staan, dat zijn er echt heel veel. Toen we helemaal boven aankwamen zijn we gelijk ski's gaan huren. Het was best druk boven. Jong en oud waren aan het skieen of snowboarden. Wij begonnen bij een kleine piste. Het skieen was echt heel tof! Het was ook echt heerlijk weer! De zon scheen heel de dag! Tussendoor rusten we even in de zon. Omdat we beginners waren mochten we niet met een lift dus elke keer moesten we met ski's en al omhoog klimmen. Dat was iets minder leuk. Ik genoot echt van het skieen. Om 16.00 uur gingen we weer naar beneden. En nadat er eiendleijk iemand was die voor ons een taxi op kon roepen reden we terug naar ons tijdelijke huis. Thuis belanden we uitgeteld op de bank. We zijn nog snel even voor het eten naar het winkelcentrum gegaan. Er kwamen vrienden van Mies en Grisha. Dat was erg gezellig we hebben hard gelachen om een kei goede grap van Grisha!:):):):):):):):)
We hebben heerlijk chinees gegeten en na het eten hebben we een film gekeken. Na de film was het wel tijd om te gaan slapen!

Zondag:
Ons laatste dagje in Sofia al weer. Na het opstaan, opruimen en aankleden en een heerlijk ontbijt hebben we alles ingepakt en zijn we naar de stad gegaan. Op het treinstation konden we voor een paar leva onze koffer achterlaten. In de stad hebben we gewinkeld en natuurlijk ondertussen de stad bekeken. In Sofia is een heel groot plein met allemaal tuintjes en heel veel bankjes! Echt mooi om te zien. Het was ook weer heerlijk weer dus dat was weer mooi meegenomen. Op straat zie je veel bedelaars. Ook zat er een moeder met een babytje te bedelen. Sofia ziet er moderner uit dan Varna. Op de terugweg hebben we een heerlijk ijsje op. Om half 3 hebben we de taxi weer terug gepakt naar het busstation. We hadden een goedkopen taxi uitgezocht maar die man had de teller niet aangezet en wilden ons bij het afreken veel meer laten betalen. Hij gaf het bonnetje van zijn vorige rit. Ik zei dat we dat niet gingen betalen omdat het te veel was en dat het het bonnetje was van de vorige rit. We hebben hem toen de normale prijs gegeven. De volgende keer moesten we maar gaan lopen zei de man.
Om half 4 vertrok onze bus alweer naar Varna. En was ons weekend in Sofia al weer voorbij. De terugreis ging erg goed en we stonden om half 10 alweer in Varna. Toen nog met de andere bus terug naar huis. Thuis hebben we de koffer snel uitgepakt en toen zijn we lekker gaan slapen!
Het was echt een heel tof en gezellig weekend! En het was echt super dat we bij Mies en Grisha en de kleine Dany konden logeren. Zonder hun hadden we veel dingen niet kunnen doen!Echt super bedankt daarvoor!!
Liefs Maaike

• 19 Maart 2007 - 12:51

Marina:

Volgens mij hebben jullie en topweekend gehad! Vet dat jullie hebben geskied... Nou geniet nog van je laatste weekjes daar.

• 19 Maart 2007 - 12:58

Leonie:

Hai Maaik!
    Gaaf zeg dat jullie hebben geskied :-D en dan ook nog eens mooi weer, ben je nog bruin geworden? Nou ik ben heel benieuwd naar de grap van Grisha :-D laat maar horen... Fijne dag verder en succes! xxx

• 19 Maart 2007 - 19:47

Annemieke:

Haa die Maaik! Ik had gehoord van Jacob dat jullie geskied hadden! Gaaf man! Zijn jullie nu weer in Varna? leuk om weer nieuwe foto's te zien trouwens..

xxx

• 19 Maart 2007 - 21:45

Jacob:

Ha schat,
    Ik ben echt wel vet jaloers op jullie. Gewoon skieen in de stralende zon. Dat zou ik ook wel willen.

Tof dat het zo;n leuk weekend was.

Kus Jacob

• 20 Maart 2007 - 18:35

Amber:

hey Maaike, we blijven een beetje op de hoogte via je ouders, maar op je site kijken is ook erg leuk!!Heel fijn dat je het zo goed naar je zin hebt!!
    tot over een paar weekjes in levende lijven!!
    liefs Amber

• 21 Maart 2007 - 18:19

Mies:

Wij vonden het ook errug gezellig, dus als jullie ooit nog eens richting BG komen, jullie weten ons en skycity ;-) te vinden! groetjes Mies, Grisha & Dani

• 21 Maart 2007 - 18:32

Mies:

ps. scheetkussen verkopen ze bij de kruidvat ;-)