Donderdag en Vrijdag
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
23 Maart 2007 | Bulgarije, Varna
Hallo allemaal!
Het is inmiddels al weer vrijdag! Ik zit een beetje moe achter de computer want gisterenavond is het nogal laat geworden. Een paar Bulgaarse vrienden van ons kwamen gisteren wat drinken. Het was erg gezellig maar ook wel erg laat.:)
We gaan vandaag naar het ziekenhuis. Daar gaan we praten met een ex alcoholverslaafden. Ik vind het echt heel gaaf dat we hier zo veel kans krijgen om van zoveel verschillende soorten groepen mensen wat te zien. Dat is echt super!
Maar nu eerst nog even over gisteren. Gisteren werden we om 10.00 opgehaald bij de kathedraal. Door Tonny, de baas van de drugsorganisatie. Samen met haar zijn we eerst naar een meeting geweest. een Amerikaans bedrijf schonk spullen aan een Bulgaarse organisatie. Voor dat we een parkeerplaats hadden gevonden waren we al ruim een kwartier verder. De toespraak die er werd gehouden was echt een typische Amerikaanse toespraak. Na 5 minuten gingen we al weer weg. Tonny heeft ons toen naar het dropping centrum gebracht. We zijn daar 3uur geweest denk ik. Het was echt super. Er kwamen veel jongens spuiten en naalden halen. Allemaal bleven ze wel een praatje maken. Er zaten echt hele mooie jongens tussen. Een van hen sprak duits maar daar ben ik echt geen ster in dus dat was erg jammer. Ook hij heeft op een schip gewerkt. De meeste jongens die er spuiten komen halen zijn tussen de 20 en de 30 jaar. Er kwam ook nog eenkeurig meisje spuiten halen. Buiten stapten ze in een dure auto. Van deze mensen zou je dus echt niet verwachten dat ze drugs gebruiken. Een man wilde erg graag de vloer dweilen. Hij is er echt wel even mee zoet geweest want elke keer kwamen er weer nieuwe jongens binnen met vieze schoenen. Het was een echte droozetter die man want hij gaf de moet niet op. :)
Het was ehct leuk om in het dropping centrum gewerkt te hebben. Na het dropping centrum werden we naar de kathedraal gebracht en vanaf daar gingen we naar huis. Thuis zijn we naar de computers gegaan.
Ik heb weer zin in vandaag, ik ben benieuwd wat we te horen en te zien krijgen.
Allemaal een heel fijn weekend!!
Liefs Maaike
Ik heb weer zin in vandaag, ik ben benieuwd wat we te horen en te zien krijgen.
Allemaal een heel fijn weekend!!
Liefs Maaike
23 Maart 2007 - 11:43
Anke:
hoi maaike, even niet zoveel van je gelezen, nu net weer allesingehaald, heb nogal lang last gehad van migraine, dus geen behoefte zeker niet aan licht/lezen.
Ga nog maar genieten van de komende 10 dagen met elkaar, want dan is het echt over.
Volop om naderhand over te praten en zeker om te verwerken lijkt me.
Nog even volop van elkaar genieten en daar gebruik van maken.
dikke kus wederom, Anke -
23 Maart 2007 - 12:19
Rieke:
Hey Maaik,
Je maakt wel veel mee he! Lijkt me ook leuk dat je steeds meer mensen leert kennen. Gaaf wat je allemaal doet!
xxxrieke -
23 Maart 2007 - 12:50
Leonie:
Hoi Maaike!
Idd erg leuk om veel verschillende mensen te leren kennen en te zien en horen hoe hun leven er uit zien. Jullie ook een fijn weekend, maak er wat van :-D! Liefs Leonie -
23 Maart 2007 - 16:18
Ruth:
eey
leuk hor dat jullie van veel verschillende dinge een indruk kunne krijgen..ook leuk dat jullie bulgaarse vriende langs zijn gweest;) wel tebegrijpe datt dan laat word:P nog een fijn weekend en tot al bijna:D..
liefs(F)(K)Ruth -
23 Maart 2007 - 21:52
Annemieke:
hey gaaf joh, je ziet meer van het hele land Bulgarije dan dat je ooit van Nederland te zien krijgt ;-)
geniet er nog ff van, kuzz -
24 Maart 2007 - 13:40
Andre:
he Lonneke en Maaike,
het is ongelooflijk hoeveel jullie daar te zien krijgen en ondernemen. Dat wordt flink scoren op jullie leer en ontwikkelingslijnen (-:
Jullie laatste weekje al weer. Heel veel plezier, besteed goed aandacht aan het afscheid. Willen jullie alle contacten die voor toekomstige studenten belangrijk kunnen zijn goed noteren. En groetjes aan Roumiana en jullie collega's. En ook op de universiteit aan mw Simeonova.
25 Maart 2007 - 16:51
Pieta:
hoi maaike
heel hartelijk dank voor je kaart geniet nog even voor je terug keert naar, voor jou wel wat saai nederland. Je heb wel heel veel meegemaakt.
Heel veel groetjes van ons allemaal