Donderdag 01-03
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
01 Maart 2007 | Bulgarije, Varna
Hallo allemaal!
Gisterenavond idols gekeken. Was weer erg grappig! Idols was gisteren in Varna dus we zagen allemaal dingen voorbij komen die wij ook al gezien hebben.
Vandaag is het martinietski. Lonn en ik hebben elkaar een armbandje gegeven. Toen we bij Karin Dom aankwamen zaten er heel veel studenten. We dachten wat is dit, ze keken ook allemaal naar ons. We moeten hier trouwens altijd onze schoenen uit. De begeleider lopen op soort klompjes en wij op onze pantoffels. Dit moet vanwege de hygienne. Op mijn groep waren 5 kinderen. Ik ben met Vanya gaan spelen. Het was een spel waarbij ze een poppetje bij het juiste huisje moest leggen. Bijvoorbeeld een indiaan bij een wigwam. Ik legde alle soorten huisjes neer en gaf daarna elke keer een poppetje aan Vanya. Vanya moest dan de juiste combinaties maken. Het lukte haar goed. Na dat spel hadden we kaartjes met dieren en kaartjes met huisjes van dieren. Bijvoorbeeld een beer en die hoorden dan bij de grot. Dit was nog een beetje te moeilijk voor Vanya. Er was vanmorgen ook een andere vrouw op mijn groep die engels sprak. Ze vertelden me de legende van martinietski. Ik heb het niet helemaal goed begrepen maar het kwam er op neer dat een zus aan haar broer via de ooievaar liet weten waar ze was. Ze bond dan een wit koortje om de nek van de ooievaar. Ook vertelde ze dat er in het seapark een boom staat waar alle kinderen van de kindergarden op 21 maart hun koortje in hangen. Dit doen ze al jaren zo.
Na het spelen gingen we in de kring zitten want de studenten die we vanmorgen al hadden zien zitten zouden zo langs komen en dan gingen de kinderen zingen. De studenten zijn van de opleiding gezondheids management. Ze kwamen vandaag bij ons kijken omdat ze in net zo'n soort dagopvang gaan werken.
Ze vonden het zingen van de kinderen erg leuk. Ook iki vind het elke keer geweldig om de kinderen te zien en horen zingen. Ik kan inmiddels al een beetje de gebaren bij sommige liedjes!
Na het zingen kwam Lonn haar groepje om bij ons martinietski te vieren. Dus weer liedjes zingen. En grootmoeder martinietski kwam langs. Aan de kinderen word verteld dat zij de armbandjes altijd komt brengen. De grootmoeder werd gespeeld door de assistent van een van de kinderen. Ze had een oma masker op en een schort aan en een doekje om haar hoofd. Toen de kinderen aan het zingen waren en ze dus niets hoefden te zeggen zag je haar schudden van het lachen. Daardoor moesten alle begeleiders lachen, en wij natuurlijk ook! Grootmoeder deelden na het zingen de armbandjes uit. Een meisje was heel bang voor haar.
Toen grootmoeder weer weg was, was het tijd om de verjaardag van Danny te vieren. Hij is 7 geworden. We kregen allemaal een stukje taart, fruit en zoutjes! Lekker hoor! Danny wilden dat ik naast hem kwam zitten. Echt lief. Danny is de jongen die een beetje engels spreekt. Hij leert dat op school en hij spreekt het voor zijn leeftijd erg goed.
Na het eten ging Lonneke's groep weer terug. Lonn en ik hebben trouwens een speciaal martinietski popje gehad. Tenminste dat moet het voorstellen. Het is een opgevouwen kleedje en om dat kleedje zit een martinietski touwtje gebonden. Echt heel lief dat we dat kregen!
Toen nog even met de kindjes in de leeshoek gezeten. De meeste kinderen werden op tijd opgehaald. Een ventje, Dat heel erg kwijlt wil heel veel knuffelen. Hij kan niet praten maar hij begrijpt heel erg veel. Hij maakt gebaren als hij iets wil. Op het laatst maakte hij duidleijk dat hij naar huis wilde. Om 12.25 waren alle kinderen weer opgehaald.
Het was echt een heel erg leuk en gezellig dagje vandaag! Ik heb er echt van genoten en de tijd vloog voorbij!!
Terug moeten we altijd langs een huis waar ze een vuurtje aan het stoken zijn. Echt elke dag doen ze dat en het stinkt zo erg! Het is denk ik ook niet alleen hout wat ze verbranden. Maar de wind stond dus verkeerd en toen moesten we door de rookwolk heen. Daarna stonken we er helemaal naar! Echt te vies gewoon!
Omdat Jacob en mijn ouders morgen komen hebben we even wat boodschappen voor ze gehaald.
Zo meteen gaan we even naar Vasco. Even iets drinken. En we gaan nog even naar Gulay. Vanavond gaan we ons huisje schoonmaken en dan idols kijken.
Morgen gaan we mijn ouders en Jacob half in de middag ophalen. Ik heb er heel veel zin in!!
Liefs Maaike
Liefs Maaike
01 Maart 2007 - 14:09
Arno - Varna:
Morgenavond 2 maart is er een meeting met Varna NL-ers in "O'Neils". We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen en misschien kunnen we jullie nog wat tips geven.
Groetjes, Arno
varna_bul@hotmail.com -
01 Maart 2007 - 15:42
Dirma:
veeeeeel Plezier morgen met jacob en je ouders!! -
01 Maart 2007 - 17:31
Annemieke:
Haa Maaik! nog 1 nachie slapen!! veel plezier morgen en vanavond nog en doe Jac en je ouders de groeten!! xxx -
01 Maart 2007 - 21:58
Klaaske: