Maandag en Dinsdag - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu Maandag en Dinsdag - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu

Maandag en Dinsdag

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

06 Maart 2007 | Bulgarije, Varna

Hallo!
Maandag:
Vandaag moesten we er op tijd uit want Lonneke en ik lopen gewoon nog 3 dagen stage deze week. We werden weggebracht met de auto! Dat was wel ff lekker hoefden we een keer niet te lopen! Op mijn groep was het al aardig druk. Op maandag zijn er veel kinderen met het syndroom van down. Het was een leuke dag! We hebben natuurlijk weer gezongen en ook weer met de groep van Lonneke, nu doen we dat voor moederdag. Dat is hier 8 maart. Ook heb ik van eem vrouw die engels spreekt en op mijn groep was een blaadje vol met dingen die we hier nog kunnen doen. Echt leuk, de 2 leraressen zaten allebei hard mee te denken. Na onze stage kwamen Jacob en mijn ouders ons ophalen. We hebben gevraagd of we ze mochten rondleiden in Karin Dom. Dat mocht en de fyshiotherapeut heeft er bij elke ruimte wat over verteld. Echt leuk was dat!
Toen zijn we door het seapark naar de stad gelopen. Het park is aangelegd met speciale bomen, bomen die je nergens in bulgarije vind. Het is een groot en mooi park en er lopen altijd mensen. We hebben even heerlijk koffie gedronken op een schip en toen zijn we door de stad weer terug gelopen naar de bushalte. Thuis hebben we even lekker gerust en toen zijn we gaan eten. Spaans aardappelomelet. Echt super lekker! Is weer eens wat anders he dan spruitje!;)

Dinsdag:
Jacob is vandaag een dagje mee wezen werken op mijn stage. Op mijn groep waren vandaag 5 kinderen. Ook kwamen er nog 4 studenten observeren. Studenten van de opleiding medicijnkunde. Het was dus supervol in het lokaal. de vier meisjes zaten er maar een beetje bij. Jacob en ik en hebben veel met de kindjes gespeeld! Ook hebben we weer gezongen. Lonn dr groep kwam ook mee zingen. Een drukke en gezellige boel was het vandaag. Onder het zingen kreeg jacob een bel met een kaartje er aan. echt lief. Na het zingen kregen de kinderen een banaan en toen werden de eerste al weer opgehaald. De kindjes gingen ook nog kleuren. En natuurlijk kreeg Jacob de tekeningen! :)!
Echt heel lief allemaal! Het was een leuk dagje! En wat kan Jacob leuk spelen met de kindjes!!
Jacob:
Ik vond het echt heel erg leuk om een dagje mee te kijken/doen op het werk bij Maaike en Lonneke. Was heel leuk om te doen. Het moeilijkste vond ik toch wel dat je eingelijk niet met die kinderen kunt communiceren. Je kunt er gelukkig wel leuk mee spelen en knuffelen gaat ook altijd. Er waren dan ook 2 kindjes die er wel van hielden om bij mij op schoot te zitten. Echt heel schattig. Die studenten waren alleen wel een beetej gaar vond ik. Die zaten maar een beetje te zitten en reageerde eigenlijk nauwelijks op de kinderen, terwijl hun toch gewoon de taal spreke. Maar goed al met al was het een hele leuke ochtend. Het is leuk om te zien wat de meiden hier nu eigelijk allemaal uit spoken:-)!

Zo meteen gaan we even lekker naar het strand. Mijn ouders zijn vandaag samen een dagje weg dus Jacob eet vanavond gezellig bij ons! Krijgt hij de enige echte waterkokergroenten met heerlijke aarappelpuree!;)

Liefs Maaike en Jacob

• 06 Maart 2007 - 16:03

Leonie:

Hoi!
    Jullie hebben echt geluk me het mooie weer daar, voor het weer hoef je zeker niet terug te komen. T komt hier de hele dag met bakken tegelijk de lucht uit. Handig dat jullie een auto gehuurd hebben, kun je idd veel doen en zien. En leuk dat je ouders en Jacob op deze manier een goed beeld te krijgen van wat jullie allemaal doen. Hebben jullie nog plannen voor de rest van de week of weten jullie dat nog niet? Heel veel plezier iig en geniet ervan! Liefs Lé

• 06 Maart 2007 - 16:05

Leonie:

Komen er trouwens ook nog foto's van al jullie belevenissen deze week, ben wel benieuwd :-D !
    Have fun!

• 07 Maart 2007 - 09:21

Mies:

Hoi, je kent mij niet, maar kwam via prikbord op je site, leuk! Ik woon sinds 4/5 jaar in sofia. Wilde je alleen even laten weten dat het donderdag 8 maart geen moederdag is, maar internationale vrouwendag. Je zult zien, alle Bulgaarse mannen zullen bloemen kopen voor alle vrouwen. In NL wordt dit niet erg actief gevierd, hier wel. Alle vrouwen worden in het zonnetje gezet!!! Mocht je/jullie nog eens richting sofia komen en een biertje willen drinken, laat maar weten. Groetjes, Mies (mies78@yahoo.com)

• 07 Maart 2007 - 09:22

Mies: