Maandagochtend! 05-02 - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu Maandagochtend! 05-02 - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu

Maandagochtend! 05-02

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

05 Februari 2007 | Bulgarije, Varna

Hallo allemaal!
Na een heerlijke nacht ontbeten met een heerlijke boterham met worst!
Deze week gaan we stage lopen bij SOS families and Risk! Ik ben erge benieuwd wat het precies is en wat we er kunnen gaan doen! Zo meteen gaan we er al heen! Ik heb geen idee of we deze week veel achter de computer kunnen omdat we niet weten wat onze werktijden zullen zijn!! maar jullie horen snel weer van me!
Liefs maaike
---------------------------------------------

Hallo allemaal!
We zijn nu al weer terug dus dat viel even mee!Vanmorgen stond Ivo ons al op te wachten. samen liepen we naar een straat iets buiten het centrum en op eens waren we er. Echt heel vaag het was gewoon een huis!Het zag er echt niet uit als een kantoor!Later blijkt dan ook dat dit een geheime locatie is. Deze stichting werkt veel met prostituees en kinderen/volwassenen die misbruikt worden. De prostituees ontmoeten ze in moskees. Daar delen ze dan voorbehoedsmiddelen uit. Ook hebben ze een bus. In de bus kunnen de vrouwen zich laten onderzoeken als ze ziek zijn.
De kinderen lichten ze voor over geweld. Ze gaan naar scholen om de kinderen er over te vertellen.
De stichting doet verschillende activiteiten. Zo lichten ze groepen voor over het gevaar van HIV/Aids.
Het voorlichten over mishandeling, geweld doen ze ook.
Naar de locatie waar wij geweest zijn kunnen kinderen en volwassenen altijd bellen. Ze hebben er een advocaat en een therapeut. Hoe ze er verder allemaal te werk gaan weet ik niet goed.We hebben voor deze week een heel programma gekregen.
Morgen 6-02 gaan we mee om te kijken hoe ze met de prostituees werken
07-02 Moeten wij een presentatie geven hoe ze in Nederland met prostituees om gaan en we ontmoeten de mensen die met de prostituees werken.
08-02 We hebben s ochtens een programma over huiselijk geweld. En wat daar aan gedaan kan worden.
s' middags hebben we een presentatie oover mensen handel en hoe ze te werk gaan met slachtoffers van mensenhandel.
09-02 Moeten wij een presentatie geven over hoe wij in nederland om gaan met huiselijk geweld. Wat wij er aan doen.

Ik ben erg benieuwd wat we morgen te zien krijgen!
Vanavond eten we thuis! en gaan we lekker luieren! en onze chips uit proberen!mmm ik heb er nu al trek in!;)
Liefs maaike

• 05 Februari 2007 - 08:05

Jacob:

Ey lief,
    Goed om weer wat te horen naar zo'n rustig weekend. heel veel succes deze week. En leuk dat we bij jullie kunnen gourmetten als we er zijn:-)!

Dikke kus jacob

• 05 Februari 2007 - 12:53

Rico:

Heey,, leuk om het weer gelezen te hebben. lekker dat jullie sneeuw gehad hebben.mag hier ook wel eens. en wij passen wel op jacob:D:D GRoetjes

• 05 Februari 2007 - 14:24

Ruth:

hay mich...
    leuk om weer wat te horen over je weekend belefenissen. suc6 met je presenties maken he..
    liefs ruth

• 05 Februari 2007 - 15:05

Leonie:

Hey!
    ...nog ff over je vorige verhaaltje: eitjes koken in de waterkoker, wist niet dat dat kon joh, weer wat geleerd :-) !
    Fijn dat je nu lekker zelf een beetje kunt 'koken' op het gourmetstel! Leuk programma voor van de week, veel succes met jullie presentaties!
    xxx Leonie

• 05 Februari 2007 - 18:09

Annemieke:

Ha die Maaik

gaaf dat jullie weer zo veel beleefd hebben! Ook heerlijk dat je nu zelf weer het een en ander kunt koken, is weer wat afwisseling! haha jullie worden wel inventief zo met die eitjes in de waterkoker ja :D Heey meis ik ga nog ff naar de bieb, fijne avond (en morgen) nog!

xxx

• 05 Februari 2007 - 19:17

Anke:

wat een goed programma wat jullie gaan starten zeg, wat een verschil met Nederland
    Hier hebben ze zelfs een vakbond die hen beschermen, regelamtige dokterscontrole op HIV enz
    en geslachtsziekten.
    Wat betreft mishandeling, ze hebben hier nu allerlei reklames en ook kindertelefoons beschikbaar die je altijd gratis kunt bellen voor hulp.
    Nou ik wens jullie veel sukses

, dikke kus

• 06 Februari 2007 - 09:54

Johanneke :

hey meis, heb ook even weer bij jou gekeken! Ik ben benieuwd naar wat jullie gaan leren van de week. En bedenk wel, dat jullie presentatie best wel heftig kan zijn voor de mensen daar, ze kunnen van jullie leren (nee hoor, ik wil jullie niet onder druk zetten ;) - )

Owh, en maak is effe een foto van die Ivo ;) hahaha
    Hier is het trouwens lekker weer, de zon schijnt, maar het is wel koud haha.. mooi strand trouwens (zie ik op je foto's)

dag meiskes xx Jo

• 06 Februari 2007 - 16:39

Rico:

Heey,,veel succes met de pres,heb je nog wat info gevonden? ps: hier sneeuwt het ook nu.
    GRoeten R