Donderdag 08-02 en Vrijdag 09-02 - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu Donderdag 08-02 en Vrijdag 09-02 - Reisverslag uit Varna, Bulgarije van Maaike Schouten - WaarBenJij.nu

Donderdag 08-02 en Vrijdag 09-02

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

09 Februari 2007 | Bulgarije, Varna

Hallo allemaal!
Eerst nog even over gisteren! Gisteren hadden we vrij en zijn we aan het begin van de middag naar Varna gegaan om naar een vvv te gaan. Omdat we niet wisten waar het was hebben we het even bij een winkel gevraagd! Ze spraken er engels en wisten het te zitten dus al vrij snel hadden we het gevonden!Het was echt heel appart. Het toeristenkantoor was een deur door en dan kwam je in een trappenhuis dus wij dachten dat zal wel niet goed zijn dus liepen we een deur verder en gingen we daar naar binnen! Alleen toen bleek dat we bij een makelaar binnen stonden! Oeps!;)! Dus moesten we toch die deur door en het trappenhuis is. Aan het eind van de gang was een deur waar je aan moest bellen! Alleen ze gingen pas om 13.00 uur open en het was half 1. Dus zijn we even bij een bruidsjurken zaak wezen kijken! Was leuk maar ze hebben hier echt geen mooie jurken!! Wel een stuk goedkoper dan in Nederland! maar dat is bijna alles hier!Ook hebben we nog even fruit op de markt gekocht!
Om 13.00 uur gingen we terug en ja wel nu waren ze open! we liepen een kleine kamer/ kantoor in er stonden een paar kasten en een bureau!maar nergens waren folders te zien. We vroegen wat we hier in de buurt konden bekijken! Jammer genoeg konden ze ons maar weinig vertellen! We hebben twee voor ons nieuwe dingen op een plakbriefje meegekregen! Het gaat hier allemaal niet zo professioneel! Ook als je vroeg welke bus je voor een bepaalde toeristische plekje moest nemen konden ze dat ons niet vertellen. Hier zijn we dus niet veel mee opgeschoten! Ze waren wel erg behulpzaam en vriendelijk.we zijn weer terug naar huis gegaan en achter de computer gedoken. na een kwartier vielen opeens alle computers uit! Er waren problemen met de stroom! Niks aan te doen! Gelukkig toen we een half uur later terug kwamen deden ze het weer en konden we toch nog even mailen!
Vanmorgen moesten we er op tijd uit want om 9.15 hadden we een afspraak met Robert. We zijn vandaag samen met Robert naar een presentatie geweest over geweld. Het was in een school en werd gegeven aan de leraren. het was een middelbare school. We werden heel hartelijk ontvangen door een onderdirectrice. Ze liet ons gelijk van alles zien in de school en stelden ons voor aan de directeur! Ze vond het erg leuk dat wij op deze school kwamen kijken, twee studenten uit holland maken ze hier natuurlijk ook niet dagelijks mee! de presentatie over gweld was erg interessant maar het meeste wist ik eigenlijk al wel.
Je hebt verschillende soorten geweld. Seksueel misbruik, psychisch geweld, fysiek geweld en machtsmisbruik. 60% van de jongens die in aanmerking is gekomen met fysiek geweld gebruikt later zelf ook fysiek geweld. Seksueel misbruik komt vaak voor in hele hechte families of juist in haat families. Kinderen denken op een gegeven moment dat zo'n relatie normaal is en geven er aan toe. Door voorlichting te geven op scholen over geweld willen ze de kinderen leren waar de grenzen zijn.
Na deze presentatie hebben we nog een kleine rondleiding door de school gekregen. Een man bij een computerlokaal vertelden trots dat ze hier met een nederlands programma werken. Wij vertelden dat we in Nederland ook computer lokalen hebben. Ze vroegen hoeveel computers wij hebben, ik voelde me wel een beetje lullig toen we zeiden dat we er 90 hebben. Hier hebben ze namelijk maar 50 computers op 600 leerlingen.Maar dat is voor hier echt al wel veel. Bedankten de man voor de informatie en gingen toen naar huis. Dit was onze laatste dag bij de stichting! We vonden deze week erg leuk en interessant! We bedankten de mensen van de stichting! en nu zitten we weer achter de computer! Vanavond gaan we misschien uit! Morgen gaan we naar kaufland!Volgende week lopen we stage bij een opvanghuis voor weeskinderen en uit huis geplaatste kinderen! Ik ben erg benieuwd!
Allemaal een heel fijn weekend!!
Liefs van uit een warm(14 graden) Varna!

• 09 Februari 2007 - 13:03

Rico:

Leuk weer om het te lezen, zal best een hele beleving zijn in dat land,,maar jullie ook een fijn weekend he..groeten Rico

• 09 Februari 2007 - 13:27

Rieke:

Hai! Ik hoop dat jullie een goed, gezellig én interessant weekend hebben... Iets meer actie als vorig weekend is natuurlijk wel leuk :)
    Liefs!

• 09 Februari 2007 - 14:41

Ruth:

leuk om weer te leze wat j amol gdaan he:P geniet van j weekend... khoop dat het volgende week ook weer luek word met d weeskindere enzo...
    liefs ruth

• 09 Februari 2007 - 15:39

R:

3 berichten van mensen met een R;):)

• 09 Februari 2007 - 15:48

Romijn:

nou dan weer een RRRR :D Leuk dat jullie een interessante dag gehad hebben! Hoop dat jullie 'uit' avond wat spectaculairder wordt dan vorige week!!! Fijn weekend!! xxxx

• 09 Februari 2007 - 15:59

Romijn:

• 12 Februari 2007 - 07:06

Jacob:

Nou dan zal ik er snel nog een berichtje opzetten van iemand met een J. Ik ben benieuwd naar je volgende verhaal.

Kus Jacob