Dinsdag 13-02
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
13 Februari 2007 | Bulgarije, Varna
Hallo allemaal!
Gisterenavond weer lekker gegeten! En een beetje op tijd naar bed gegaan!Vannacht heb ik best lekker geslapen maar ik ben wel wakker geworden van het autoalarm dat af ging midden in de nacht!Grrr
Vandaag moeten we om 9.50 met de bus dus daarvoor kunnen we mooi nog even op de computer!Als we een uurtje later al naar de bus gaan komt de bus maar niet opdagen! Maar gelukkig, 10 minuten te laat komt onze bus! We hebben geen idee waar we uit moeten stappen dus bij elke halte kijken we of we Ivo zien staan. Na 20 minuten zien we Ivo dus stapppen we uit. We moeten nog een bur nemen die ons naar een andere wijk van Varna zal brengen. De wijk doet me een beetje aan een dorpje denken. Ivo wijst een groot gebouw aan, daar moeten we zijn. Als we er binnen komen moet Ivo zijn id laten zien en er word druk gebeld. We worden meegenomen en maken kennis met de directrice. Een erg aardige vrouw. Daarna mogen we meelopen met een andere vrouw. We krijgen van haar een rondleiding door het gebouw. We beginnen bij kinderen die speciale verzorging nodig hebben. We moeten van die zakjes om onze schoenen voor de hygienne. Er zijn 4 groepen op deze afdeling. De eerste groep is een groep met de wat oudere kindjes. Er zitten veel kinderen met het syndroom van down in deze groep en ook een aantal kinderen die slecht zien. Ook is er een meisje met een syndroom waardoor ze een heel appart uiterlijk heeft. Haar oogjes staan meer naar voren. Het is een beetje naar om te zien.
Op de volgende groep liggen er een paar kleine kindjes in hun bedjes. Een kindje heeft geen onderbeentjes en een ander kindje heeft gipsbeentjes omdat de stand van de beentjes niet goed was. Op de derde groep liggen er drie kindjes die zondevoeding krijgen en een kindje dat best zwaar ademt. Dat was echt wel naar om te zien. Ook op de vierde groep liggen de kinderen al in bed. Een kind heeft een waterhoofd. Dat ziet er echt heel sneu uit. Aan de andere kindjes kun je eigenlijk niet zo heel veel zien omdat dat kinderen zijn die een hersenbeschadiging hebben. Deze afdeling is de zwaarste die ze hier in huis hebben. Lonneke vond het moeilijk om de kinderen zo te zien en gaf aan dat ze op deze afdeling liever niet gaat werken. Ik vond de laatste groepen ook wel moeilijk om te zien maar het lijkt mij erg interessant om op deze afdeling een dagje mee te werken.
Ze hebben hier 7 afdelingen dus ook heel veel groepen. Ze hebben ook een afdeling met baby's maar daar mogen we niet kijken omdat er griep heerst! Wel jammer maar wie weet een andere keer. Het jongste kindje dat ze er nu hebben is 5 dagen oud. We zijn nog wel op een afdeling geweest met baby's. Echt zo lief om te zien! Echt nog wel kleine kindjes! Op deze afdeling worden vaak kinderen ter adoptie afgestaan.
Ook gaan we naar nog een medische afdeling. Hier liggen kinderen die medische zorg nodig hebben. somnmige kindjes zijn bijvoorbeeld geopereerd en komen dan hier terecht. Hier liggen ook wat baby's, ze hebben het syndroom van down. waarschijnlijk gaan we donderdag een dagje meedraaien op deze afdeling. We hebben heel veel groepen gezien. Kinderen waren erg nieuwsgierig als je bij hen kwam kijken. Ze kwamen gelijk even je hand vast pakken.
Sommige kinderen in het huis zijn er tijdelijk. Ouders van het kind zijn ziek of zitten in de gevangenis of er is een andere reden waardoor ze tijdelijk niet voor het kind kunnen zorgen. Ook zitten er kinderen die thuis mishandeld werden of verwaarloosd.
Er werken ook oma's die samen met een kindje iets gaan doen. Naar de winkel bijvoorbeeld.
Het is een van de grootste tehuizen in Bulgarije.
We gaan er 3 dagen van 9.00 tot 13.00 werken. Ik heb er erg veel zin in!
Vandaag zijn we er al weer drie weken!! Gaat echt snel zeg!
Vanmiddag toen we terug kwamen zijn we even bij de puppy's wezen kijken die hier rond lopen!Ze zijn echt zo schattig! Eigenlijk zouden we er wel een mee naar huis willen nemen!!Maar dat doen we toch maar niet! Vanavond krijgen we bezoek!Zal vast gezellig worden!!
Liefs Maaike
Het is een van de grootste tehuizen in Bulgarije.
We gaan er 3 dagen van 9.00 tot 13.00 werken. Ik heb er erg veel zin in!
Vandaag zijn we er al weer drie weken!! Gaat echt snel zeg!
Liefs Maaike
13 Februari 2007 - 13:45
Marina:
haha... ben ik dan vandaag de 1e die reageert! Ben je voor hoor Jacob :)
Heel veel suc6 vnvond!Zal idd gzellig worde :P maak mr een foto van hem...
Het lijkt me erg aangrijpend wat jullie allemaal zien en ik denk dat het daarom ook goed is als je het iedere x zo opschrijft. Leuk voor later :P
Nou, mn verhaal is nu weer lang genoeg!
Lfs Marina -
13 Februari 2007 - 14:13
Rico:
Neem toch een puppy mee, vin jacob wel leuk. maar fijne avond x Rico -
13 Februari 2007 - 15:49
Alex:
Hey zusje ;-)
genoeg te doen daar als ik het zo lees. Leuk dat je elke dag ff een verhaaltje plaats en zal ze aandachtig blijven volgen.
Alexander -
13 Februari 2007 - 15:51
Annemieke:
Haai
klinkt aardig heftig ja zoals je die afdeling beschrijft! kan me idd wel voorstellen dat je daar toch wel graag wat van wil leren! Nou we horen wel waar je allemaal heen gaat en hoe je avond was. Zal aan je denken! (ps nog 1 dag dan mag je pakje open :-p) -
13 Februari 2007 - 15:59
Leonie:
...heftig zeg wat je daar allemaal te zien krijgt, maar wel een enorme uitdaging om er de komende week iets moois van te maken! Heel veel succes en geniet ervan! Veel plezier vanavond met je bezoek :-D!
xxx -
13 Februari 2007 - 16:26
Je Moeder:
Hoi Maaik,
Elke dag kijk ik of er weer berichten zijn. We blijven op deze manier goed op de hoogte van jullie leuke (en soms iets minder leuke) ervaringen. Goed dat jullie de gelegenheid krijgen in dit weeshuis ervaring op te doen. Ze bieden jullie veel mogelijkheden.
liefs mama -
13 Februari 2007 - 16:33
Tante Frida:
Hoi Maaike,
eindelijk je berichten eens opgezocht. Jullie maken heel veel mee en krijgen mooie kansen om een indruk te krijgen van de zorg daar. Geniet ervan enne..pas goed op elkaar.
hart. groet van de Bogerdjes -
13 Februari 2007 - 17:44
Jacob:
Ey mick,
ZO ik ben een beetje laat met reageren.
Was weer een heftige dag volgens mij. Wordt denk wel een bijzondere evaring.
Succes de komende dagen en een fijne avond.
Kus Jacob -
13 Februari 2007 - 19:36
Hiltje:
Hey Maaike,
Wel heftig hoor, wat je daar allemaal meemaakt. Ik volg je verhalen, al zet ik er niet altijd een stukje bij. Wel bijzonder lijkt me dat om dat mee te maken. Succes ook deze week weer!
Groetjes, Hiltje -
14 Februari 2007 - 08:11
Rieke:
Ha Maaik,
Het lijkt me idd niet niks om te zien wat daar allemaal speelt. Maar het is waarschijnlijk ook mooi wat ze daar voor die kinderen doen! Het lijkt me een bijzondere ervaring om daar mee twe werken!
xxx -
17 Februari 2007 - 18:33
Marlijn:
Interessant om te lezen, maar wel een btjuh zielug :S, En julliiej hebben ook puppy's zie ik :P Liiiieefff! :)
Tot gauw, 7 weekjuhsS nOg ;)
-x-je Marlijn -
09 Augustus 2013 - 00:06
Berry:
Beste Maaike. Ik woon met mijn vrouw een groot deel van het jaar in Varna. Wij zijn bekend met bouwen en renoveren en willen graag dit tehuis helpen. Hoe kunnen we in contact komen met dit tehuis? Alvast bedankt. Berry.