Gisterenavond en woensdag 14-02
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
14 Februari 2007 | Bulgarije, Varna
Ey mensen!
Ja jullie hebben natuurlijk met smart uit zitten kijken naar dit verhaal! Hoe het verder ging met onze Samuel! We hebben natuurlijk gisteren eerst weer heerlijk gegeten en alles schoongemaakt. En omdat we gasten kregen hebben we even opgeruimd en de badkamer schoongemaakt! Dat is eigenlijk de taak van de hotelschoonmaakster maar het enige wat die tot nu toe gedaan heeft is ons vuilnisbakje legen!
Om 20.00 uur stond Samuel als een verzopen katje bij ons voor de deur!Na gezellig wat gekletst te hebben kwam ook Gulay aan. Het was erg gezellig!Misschien soms voor Samuel wat minder omdat hij niet echt met ons 3 meepraten. Hij had sowieso andere plannen gemaakt voro vanavond. Hij had ons mee willen nemen naar zijn huis om daar gezellig wat te drinken! Maar nee we gaan niet zo maar met een jongen mee die we nog niet goed kennen.Pech voor hem! We stelden hem voor dat we wel wat hier in de buurt bij een tentje konden gaan drinken. dat vond hij een goed idee. Voordat we naar het tentje zouden gaan, zouden we even langs de hondjes lopen want het regenden buiten en we wilden zeker weten dat ze droog lagen. Maar nee ze lagen nog steeds op dezelfde plek en waren inmiddels zeiknat van de regen en vies van het zand wat aan ze plakten. We wilden ze onder een afdakje leggen maar omdat ze een andere hond roken durfde ze dat niet. Ze hadden erge honger dus toen ben ik samen met gulay eten wezen kopen. Ze aten echt veel. we zijn toen snel weggegaan want nu zouden ze ons niet achterna komen. Gezellig wat gedronken in vasco' s tent. Lekker gekletst met zijn vieren over van alles en nog wat! rond 11 uur vonden we het toch maar is tijd om naar huis te gaan! We zijn met Gulay meegelopen naar haar hotel omdat we dan gelijk weten waar zij zit. Bovendien is de weg die zij moet lopen niet prettig om alleen te lopen. We hebben er even foto's zitten kijken en zijn toen naar huis gegaan! Onderweg kwamen we 5 van de 7 hondjes tegen. helemaal nat en koud zaten ze voor een eettentje. Echt zo zielig! We hebben ze opgepakt en meegenomen engeprobeerd een dakje voor ze te maken met een plastci zak! maar het mislukte! Toen we naar huis liepen, liepen ze allemaal achter ons aan! bij ons hotel hebben we een afdakje dus daar zouden ze dan wel droog kunnen slapen. Maar nee ook daar konden ze niet rustig liggen! Het was inmiddels ook voor ons de hoogste tijd om te gaan slapen! Meer konden we nu ook niet meer voor de hondjes doen! maar zielig vonden we het nog steeds!Vanavond komt Gulay bij ons eten! en bloemetjes op onze nagels maken!! Word vast erg gezellig!! Met samuel hebebn we niks meer afgesproken. Vinden we ook niet zo nodig! Maar wie weet geen we nog wel een keer wat met hem drinken! Samuel is trouwens al 29! Echt al vet oud!!!! we dachten dat hij een jaar of 24 zou zijn!!
Nu wat we vandaag gedaan hebben!! Het was vroeg op staan want om 8.00 moesten we de bus hebben! We waren ruim op tijd weg gegaan dus konden we mooi nog even kijken of we de hondjes zagen! En jawel hoor! ze hadden deze natte nacht overleefd!gelukkig maar! We waren te vroeg bij de bus maar dat was maar goed ook want de bus ging 5 minuten te vroeg weg! Goed om te weten want morgen moeten we weer met deze bus! Toen we bij het huis aan kwamen moesten we even wachten. We werden opgehaald door de vrouw die ons gisteren een rondleiding gaf. Ze bracht ons naar een afdeling waar " normale" kinderen zaten. We moesten even wachten en opeens moesten we gelijk met een groep mee! De kinderen waren in de leeftijd van 2-3 jaar! echt wel lief zulke kleintjes! We hebben bijna heel de ochtend mer de kinderen gespeeld. Eerst in de hal en toen in een groot lokaal. Op beide plekken hadden ze niet echt veel speelgoed. De kindjes vonden het erg leuk om met ons te spelen! Het was wel jammer dat de leidster van de groep zelf niet mee speelden. wat ook wel lastig was dat als een kind een ander kind sloeg zei ze er niks van. Terwijl wij dat wel deden maar omdat we de taal niet spreken is het wel lastig om het goed duidelijk te maken dat slaan niet mag. Op het laatst werden de kinderen ook wel een beetje moe want er gingen kinderen huilen en piepen. In de tweede ruimte was nog een groep aan het spelen. Een jongentje had volgens mij wel een handicap, ik denk autistisch want hij maakte weinig contact er werd helemaal dol als iemand anders het speeltje afpakten waar hij mee aan het spelen was.
Na het spelen zijn we terug gegaan naar het lokaal. De leidster heeft toen gezongen met de kinderen. ze speelde arcordeon! Dat was echt wel leuk! En de kinderen gingen nog dansen! echt grappig om te zien! Allemaal van die kleine dropjes die aan het dansen waren! Na dit alles was het alweer tijd om te eten. We hebben een beetje kunnen helpen maar de meeste kinderen kunnen al heel goed zelf eten. Toen was het bedtijd. Allemaal hun pyama aan en lekker onder de dekens. Wat ik wel appart vind is dat ze helemaal geen gordijnen hebben in de slaapkamer dus het is echt superlicht. Ze slapen met 6 kindjes in een kamer allemaal een schattig klein bed. Ons eerste dagje zat er al weer op! Het was een leuk dagje! Ben benieuwd op welke afdeling we morgen mee kunnen lopen!!
Voor we naar huis gingen hebben we weer even boodschappen gedaan! Vanavond komt Gulay dus eten! en verder willen we proberen of we iets voor de hondjes kunnen verzinnen dat ze droog liggen! we hebben net al bij een hoop vuil een kastje zien staan dus wie weet gaan we die wel ff verplaatsen!;)!
Fijne avond allemaal!!
Liefs Maaike
Fijne avond allemaal!!
Liefs Maaike
14 Februari 2007 - 14:04
Annemieke:
haai jullie maken echt veel mee daar! er is niet iets van een asiel waar die hondjes heenkunnen ofzo?? Veel plezier met Gulay vanavond! xxxx -
14 Februari 2007 - 14:09
Jacob:
Jaja dit keer ben ik gewoon weer de eerst/
Mooi verhaal. En wat zijn jullie toch goed voor die beestjes. Is wel erg zielig hoor. Maar zo te horen is het daar dus kanjer slecht weer. Das wel jammer,
Nou kga snel weer aant werk.
Kus Jacob -
14 Februari 2007 - 14:44
Leonie:
Hey!
Wat zielig voor die hondjes zeg en wat lief dat jullie iets voor ze willen regelen. Veel plezier vanavond en eet smakelijk, wat staat er op het menu? Succes morgen op je stage!
xxx -
14 Februari 2007 - 15:29
Dirma:
ik vraag me een ding af... waarom maak je de douche schoon als je visite krijgt?? :) Groetjes,